Matematik
HASTER : HJÆLP
02. marts 2008 af
jazzi_1990 (Slettet)
Hei folkens ! Jeg går i STX og har Mat på A :( , men har nogen opgaver jeg ka ikke løse !
1) Løs ligningen: a) 5(x+1)^2+8(x+1)-220=0
b) x^4-x^2-12=0
(Vink: Sæt henholdvis x^2=z og x+1=z)
2)I en retvinklet trekant er den ene katete 2 m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10 m lang. Bestem kateternes længde.
3) Bestem tallet k, således at ligningen x^2-(2x-3)x+2k=0 har netop en rod. Bestem for de fundne værdier af k denne rod.
PS: Vi har om andengradsligning. Fatter ingenting og vore lærer er en satan en. Når men håber nogen kan hæjlpe. LIDT forklsring vil være godt :)
1) Løs ligningen: a) 5(x+1)^2+8(x+1)-220=0
b) x^4-x^2-12=0
(Vink: Sæt henholdvis x^2=z og x+1=z)
2)I en retvinklet trekant er den ene katete 2 m længere end den anden katete, mens hypotenusen er 10 m lang. Bestem kateternes længde.
3) Bestem tallet k, således at ligningen x^2-(2x-3)x+2k=0 har netop en rod. Bestem for de fundne værdier af k denne rod.
PS: Vi har om andengradsligning. Fatter ingenting og vore lærer er en satan en. Når men håber nogen kan hæjlpe. LIDT forklsring vil være godt :)
Svar #1
02. marts 2008 af Isomorphician
1: løs ligningerne 5z^2 + 8z - 220 = 0, og z^2 - z - 12 = 0. Når du finder z-værdierne sætter du dem lig x+1 for at finde hvor x = 0.
2: den ene katete = x, den anden katete = x+2. Jf. Pythagoras:
x^2 + (x+2)^2 = 100, løs andengradsligningen.
3: ligningen har netop én rod når d = 0
2: den ene katete = x, den anden katete = x+2. Jf. Pythagoras:
x^2 + (x+2)^2 = 100, løs andengradsligningen.
3: ligningen har netop én rod når d = 0
Svar #2
02. marts 2008 af jazzi_1990 (Slettet)
Takker Iso. (mange mange tak )
Men hvordan regner du lige d i opg 3 ?
Men hvordan regner du lige d i opg 3 ?
Svar #3
02. marts 2008 af Isomorphician
udregn parentesen, find værdierne for a, b og c (i ligningen ax^2 + bx + c) og sæt dem ind i forskriften for diskriminanten, og sæt denne lig 0
Skriv et svar til: HASTER : HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
