Matematik

Integralregning

26. august 2004 af Louise H (Slettet)
Hej

Hej er der nogen der lige kunne hjælpe mig med disse intgralregninger for jeg kan nemlig ikke finde ud af lave dem
int.(3e^(3x+7))dx ,
int.(e^(2x)-e^(3x) og int.(1+kvrod(x))^2

kvrod=kvadratrod.

Og en anden opgave hvor jeg skal bestemme den samfunktion F(x) til
f(x)=x^(5)+kvrod(x) der opfylder at F(1)=1.

På forhånd tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2004 af Lurch (Slettet)

1) omskriv, 3*e^7*e^3x. husk int(e^x)=e^x
2) int(e^x)=e^x
3) kvrd(x)^2=x


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2004 af Lurch (Slettet)

husk forøvrigt integrationskonstanten hver gang du finder en stamfunktion!

4)find F(x), og husk igen konstanten k. indsæt så (1,1) i F(x) for at finde værdien af k

Svar #3
26. august 2004 af Louise H (Slettet)

Jeg forstår desværre ikke det du har skrevet kan du forklare det lidt nærmere...

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Ved d to første bruger du bar at
int.(e^(x))dx = e^(x)
Så svaret bliver
int.(3*e^(3x+7))dx = e^(3x+7)
int.(e^(2x)-e^(3x)dx = 0,5e^(2x)-(1/3)e^(3x)

Også ved du vel også at
sqrt(x) = x^(1/2)

Så bliver det
int.(1+sqrt(x))^2dx = x+1,33x^(3/2)+0,5x^2

Ved den anden opgave integrer du bar som normalt, og du får en konstant k, som du så kan bestemme vha. din anden info nemlig F(1)=1

Dette indsætter i din ligning og løser ligningen mht k

Svar #5
26. august 2004 af Louise H (Slettet)

Det er om det du har skrevet i #1

Svar #6
26. august 2004 af Louise H (Slettet)

#4 hvad med konstanten i den første hvor bliver den af? hvorfor forsvinder den, altså 3-tallet!

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Fordi det går når du dividere med 3 tallet i e^(3x+7).

Svar #8
26. august 2004 af Louise H (Slettet)

Hvorfor skal man overhoved dividere med 3,og det kan alllievel ikke passe at det vil går,jeg kan ikke se det...

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2004 af frodo (Slettet)

hvis du differentierer e^(3x+7) fås 3e^(3x+7) iflg kædereglen. Er det svar nok?

Svar #10
26. august 2004 af Louise H (Slettet)

Jeg har aldrig hørt om noget der heddder kædereglen!!

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Fordi int(ae^(ax))dx=e^(ax)

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Kender du ikke noget de forskellige metoder til integration/differentiation??

Svar #13
26. august 2004 af Louise H (Slettet)

Stå det i formelsamlingen?

Svar #14
26. august 2004 af Louise H (Slettet)

Vi er lige begyndt at lære om det.

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Det burd stå i din bog... Går du i 2. el. 3.g ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Jamen hvis du kender til differentialregning, så burd integralregning ikke være så svært at forstå, da de trodsalt er de modsatte regne operationer.

Svar #17
26. august 2004 af Louise H (Slettet)

3g

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Så formoder jeg at du har haft om differential/integralregning i 2.g. Ellers må du se at få læst teorien bag det, det er lidt svært at forklar det her, hvis du ikke kender til det.

Svar #19
26. august 2004 af Louise H (Slettet)

Jo jeg kender til det, men jeg kunne bare ikke huske reglen, men tak for hjælpen vil jeg sige:)

Brugbart svar (0)

Svar #20
26. august 2004 af Lurch (Slettet)

int.(3e^(3x+7))dx
det er nemmest at forstår hvis du omskirver udtrykket
int.(3e^(3x)*e^7)dx
3 og e^7 er konstanter, som du kan trække ud af integralet

3*e^7*int.(e^(3x))dx)
regneregel: int(e^(ax)dx = (1/a)*e^(ax)

så dit integral:
3*e^7*int.(e^(3x))dx)=
3*e^7*(1/3)*(e^(3x) =
e^7 * e^3x + k =
e^(3x+7) + k

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 56 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.