Matematik

Potensligning

02. marts 2008 af KajaWestergaard (Slettet)

Hvordan løser man ligningen 3 * x ^-1,43 = 1,5

Både ved hjælp af aflæsning og ved beregning ?

Og i hvilken form skrives resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

b*x^a=k
<=>
x^a=k/b
<=>
x=(k/b)^(1/a)

...

Svar #2
02. marts 2008 af KajaWestergaard (Slettet)


Hvad er k så ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#2
en konstant, i dit tilfælde 1.5

Svar #4
02. marts 2008 af KajaWestergaard (Slettet)


Så jeg sætter tallene ind og får resultatet 1,62, er det korrekt ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, det passer fint.

Svar #6
02. marts 2008 af KajaWestergaard (Slettet)


Tusind tak :)

Skriv et svar til: Potensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.