Matematik
hjælp
04. marts 2008 af
Janeerendarling (Slettet)
en funktion f er bestemt ved f(x)=x^3-bx^2+3x+4
hvor b er et tal.
bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion
hvor b er et tal.
bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion
Svar #1
04. marts 2008 af mathon
f'(x) = 3x^2-2bx+3>0
grafen for f'(x) = 3x^2-2bx+3 er en grenopadvendende parabel, som i følge kravet
f'(x)>0
skal ligge helt OVER x-aksen.
For hvilke værdier af b, er det tilfældet???
grafen for f'(x) = 3x^2-2bx+3 er en grenopadvendende parabel, som i følge kravet
f'(x)>0
skal ligge helt OVER x-aksen.
For hvilke værdier af b, er det tilfældet???
Svar #2
04. marts 2008 af mathon
...og det giver så anledning til
at overveje
hvilket fortegn
diskriminanten, d
for 3x^2 + (-2b)x + 3 = 0
så skal HAVE......Hmmm ???
at overveje
hvilket fortegn
diskriminanten, d
for 3x^2 + (-2b)x + 3 = 0
så skal HAVE......Hmmm ???
Svar #3
04. marts 2008 af Janeerendarling (Slettet)
kan du ikek prøve at regne den.. forstår nemlig ikke emget af den
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
