Matematik

Haster meget

04. marts 2008 af AnneAgersnap (Slettet)
Hej jeg har problemer med denne opgave, hvordan finder jeg højden og overfladediameteren?

opg lyder således
Vi har en kegleformet tragt som skal kunne rumme 2 liter. Vi skal få grundfladediameteren til at være ligeså stor som højden, derefter skal vi udregne hvor høj keglen skal være?

Det haster rigtig meget, på forhånd tak

Vh Anne Agersnap

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

V = (1/3)*pi*r^2*h

(1/3)*pi*r^2*h = 2000cm^3

Da r og h er lige store kan r erstattes af h:

(1/3)*pi*h^2*h = 2000cm^3
(1/3)*pi*h^3 = 2000cm^3

Løs nu dette udtryk med hensyn til h.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

har så lavet en lille fejl kan jeg se. Det er diameteren som skal være lig højden:

V = (1/3)*pi*(d/2)^2*h
(1/3)*pi*(d/2)^2*h = 2000cm^3
(1/3)*pi*(h/2)^2*h = 2000cm^3
(1/12)*pi*h^3 = 2000cm^3

Svar #3
04. marts 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Vil de så sige jeg bare skal isolere h nu? eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Ja. Du får så højden ud i centimeter.

Svar #5
04. marts 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Jeg er ikke lige helt med, vil det så sige at når jeg har isoleret den, vil jeg jo så få h^3, hvordan får jeg bare h?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Tager den 3. rod/kubikroden . Er det samme som at opløfte det du vil tage roden til i (1/3).

Eksempel:

x^3 = 2
x = 2^(1/3)

Svar #7
04. marts 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Jamen jeg får et eller andet vildt resultat.
Kan du ikke prøve at skrie hvordan du ville isolere h?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

(1/12)*pi*h^3 = 2000
pi*h^3 = 24000
h^3 = (24000/pi)
h = (24000/pi)^(1/3)
h = 19.6949

Svar #9
04. marts 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Okay tak for det, jeg vil til at bøvle lidt med det selv så, for må vidst hellere lige forstå det helt.

tusind tak(:

Svar #10
04. marts 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Hvordan kommer du der fra det ene til det andet, der mangler jo 2000 cm^3?

(1/12)*pi*h^3 = 2000cm^3
(1/12)*pi*h^3 = 2000

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Har bare fjernet enheden for overskuelighedens skyld. Den er der skam endnu.

Skriv et svar til: Haster meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.