Matematik

andengrad

05. marts 2008 af Sweety11 (Slettet)


Y = -0,003*x2+1,11*x

Jeg skal beregne den største højde, kuglen kommer op i. Jeg ved at jeg skal løse ligningen og finde toppunktet. Jeg ved ikke hvad jeg gøre forkert. Hvordan regner jeg det ud?

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2008 af mathon

hvad har du beregnet?

Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2008 af mathon

y = -0,003*x2 + 1,11*x der ved sammenligning med
y = a*x^2 + b*x + c, viser at

a = -0,003
b = 1,11
c = 0
d = b^2-4*a*c = b^2, da c = 0

toppunkt:
T((-b(2a));(-d(4a))

Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2008 af mathon

rettelse:
T((-b(2a));(-d(4a)) --> T((-b/(2a));(-d/(4a))

Svar #4
05. marts 2008 af Sweety11 (Slettet)


Ja, hvad er diskriminaten?

Svar #5
05. marts 2008 af Sweety11 (Slettet)

jeg ved ikke hvordan jeg regner det ud.

Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2008 af mathon

d = b^2-4*a*c = b^2, da c = 0
dvs.

d = b^2 = 1,11^2 = 1,2321

T((-b/(2a));(-d/(4a)) = ((-1,11/(2*(-0,003)));(-1,2321/(4*(-0,003)))

Brugbart svar (1)

Svar #7
05. marts 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/101866

Svar #8
05. marts 2008 af Sweety11 (Slettet)

jeg forstår ikke alle de der parentser. :(

Brugbart svar (1)

Svar #9
05. marts 2008 af mathon

((-1,11/(2*(-0,003)));(-1,2321/(4*(-0,003))) = (185;102.675)

Svar #10
05. marts 2008 af Sweety11 (Slettet)

hvad betyder (185;102.675)
og hvorfor så mange parentser

Brugbart svar (1)

Svar #11
05. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

#10 Det er dit punkt. Mathon har vist bare brugt toppunktsformlen.

Svar #12
05. marts 2008 af Sweety11 (Slettet)

Jeg ved gerne vide, hvad diskriminaten skal give.

Brugbart svar (2)

Svar #13
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=-0,003*x2+1,11*x

d= b^2-4ac
d= 1,11^2-4*(-0,003)*0= 1,11^2

Som også er vist tydeligt i #6

Svar #14
05. marts 2008 af Sweety11 (Slettet)

dvs at den største højde, kuglen kan nå op i = 102 m

Skriv et svar til: andengrad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.