Matematik

Eksponentielle Funtion! hjælp`?

05. marts 2008 af Tuannie (Slettet)
hej .
jeg ville hører om der var nogen der kunne hjælpe mig med at forklare via en graf hvordan man kan vise hvad a og b er i en eksponentielle funktion..

og kan nogen huske hvad formelen er for at regne 2 punkter ud . f.eks. (0,3) og (4,9)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af Mikkat (Slettet)

Grafen går gennem (0,b)
a kan du ikke direkte aflæse på grafen, men hver gang x vokser med 1 ganges y med a.
Formeln for a kan du vel finde i din lærebog?

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2008 af dnadan (Slettet)

a= (y2/y1)^(1/(x2-x1))

b=f(0) eller f(x0)/a^x0=b

Skriv et svar til: Eksponentielle Funtion! hjælp`?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.