Matematik
REDUCERINGSOPGAVE
05. marts 2008 af
kajkajkaj (Slettet)
Hej.
Er der nogen der lige kan hjælpe mig med denne her reduceringsopgave :
15ab - (4a + 3b)^2 + 9b * (a + b)
Er der nogen der lige kan hjælpe mig med denne her reduceringsopgave :
15ab - (4a + 3b)^2 + 9b * (a + b)
Svar #1
05. marts 2008 af t00hey (Slettet)
jamen du skal jo bare gange parenteserne ud og trække fra og lægge til...
Til den ene parentes kan du bruge at (x+y)^2=x^2+y^2+2*x*y
Til den ene parentes kan du bruge at (x+y)^2=x^2+y^2+2*x*y
Svar #2
05. marts 2008 af kajkajkaj (Slettet)
jA JEG HAR FÅET :
15ab - (4a + 3b)^2 + 9b * (a + b) =
15ab - (4a^2 + 3b^2 + 2 * 7ab) + 9b * (a+b) =
15ab - 4a^2 - 3b^2 - 2 * 7ab + 9ab + 9b^2 =
1ab + 9ab + 6b^2 - 4a^2 =
10ab + 6b^2 - 4a^2
Meen det lyder helt forkert :S
15ab - (4a + 3b)^2 + 9b * (a + b) =
15ab - (4a^2 + 3b^2 + 2 * 7ab) + 9b * (a+b) =
15ab - 4a^2 - 3b^2 - 2 * 7ab + 9ab + 9b^2 =
1ab + 9ab + 6b^2 - 4a^2 =
10ab + 6b^2 - 4a^2
Meen det lyder helt forkert :S
Skriv et svar til: REDUCERINGSOPGAVE
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
