Matematik

Haster .. Log..

06. marts 2008 af Izzle (Slettet)
Løs ligningen v.h.a logaritmeregnereglerne


2 * 3^x = 3 * 2^x

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2008 af hackerjohn (Slettet)

lad være med at skrive "haster" i overskriften!

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2008 af mathon

2 * 3^x = 3 * 2^x

(3^x)/(2^x) = (3/2)

(3/2)^x = (3/2)^1 to identiske potenser med SAMME rod, har SAMME potenseksponent

x = 1

Svar #3
06. marts 2008 af Izzle (Slettet)

Tak for hjælpen :D

Svar #4
06. marts 2008 af Izzle (Slettet)

Hvad med denne her

2 * 3^x = + 4 = 7

Svar #5
06. marts 2008 af Izzle (Slettet)


hovsa mente
2 * 3^x + 4 = 7

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2008 af mathon

2 * 3^x + 4 = 7.........træk 4 på begge sider

2 * 3^x = 3

3^x = (3/2) = 1,5

3^x = 1,5

ln(3^x) = ln(1,5)

ln(3)*x = ln(1,5)

x = ln(1,5)/ln(3) (= log(1,5)/log(3))

Svar #7
06. marts 2008 af Izzle (Slettet)

woow, x = ln(1,5)/ln(3) (= log(1,5)/log(3)) er det resultaten?

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2008 af mathon

x = ln(1,5)/ln(3) = 0,3607

Svar #9
06. marts 2008 af Izzle (Slettet)

x = ln(1,5)/ln(3) = 0,3607 .. SÅ er det her resultaten.. el. er det bare x = 0,3607 ??? Ps, hvad mener du med når du skriver ln ? + ln(1,5)/ln(3) skal det her så stå i brøk ?

Svar #10
06. marts 2008 af Izzle (Slettet)

jeg mener hvergang du skriver / eks (3/2) .. skal det stå som brøk?

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2008 af mathon

ja

Svar #12
06. marts 2008 af Izzle (Slettet)

Hvad er resultaten ? er det x = 0,3607 el. x = ln(1,5)/ln(3) = 0,

Svar #13
06. marts 2008 af Izzle (Slettet)

Hvad er resultaten ? er det x = 0,3607 el. x = ln(1,5)/ln(3) = 0,3607 ??

Svar #14
06. marts 2008 af Izzle (Slettet)

Tak for hjælpen mathon :)

Skriv et svar til: Haster .. Log..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.