LaTeX

Indholdsfortegnelse

08. marts 2008 af virious (Slettet)
Hej

Jeg har siddet og gransket siden igennem efter indlæg omkring hvordan man får sin indholdsfortegnelse på dansk.

Når jeg bare skriver \tableofcontents så står der jo "Content" i stedet for Indholdsfortegnelse øverst.

Hvordan undgår jeg dette??

På forhånd tak.

Brugbart svar (2)

Svar #1
09. marts 2008 af t00hey (Slettet)

har du husket \usepackage[danish]{babel}?
ellers plejer jeg at bruge
\addto\captionsdanish{
enewcommand\contentsname{Indholdsfortegnelse}
enewcommand\appendixname{Bilag}
}

Brugbart svar (2)

Svar #2
09. marts 2008 af t00hey (Slettet)

enewcommand\contentsname{Indholdsfortegnelse}
enewcommand\appendixname{Bilag}
skal så være
\ renewcommand\contentsname{Indholdsfortegnelse}
\ renewcommand\appendixname{Bilag}
uden mellemrum

Brugbart svar (2)

Svar #3
09. marts 2008 af daleif (Slettet)

Hvilket ogsaa er beskrevet i min LaTeXbog.

Husk at et dansk sproget dokument boer som minimum inkludere

\usepackage[latin1]{inputenc} % eller tilsvarende option
\usepackage[danish]{babel}
enewcommand\danishhyphenmins{22} % retter fejl i dk babel
\usepackage[T1]{fontenc}
% \usepackage{lmodern} % hvis man bruger den lille MiKTeX
\usepackage{amsmath,amssymb}

Svar #4
09. marts 2008 af virious (Slettet)

Men hvor dælen henter jeg babel?? Får en fejl hver eneste gang jeg tilføjer den i preamble.

Svar #5
09. marts 2008 af virious (Slettet)

Kan jeg desuden tilføje de pakker i har beskrevet gennem Kile, således de er inkluderet som standard?

Brugbart svar (2)

Svar #6
09. marts 2008 af daleif (Slettet)

Babel er en standard del af LaTeX saa hvis du ikke har den er der noget galt med din LaTeX installation.

Hvilken fejl giver den?

Er der noget med at man i Kile ikke har adgang til hele preamblen?

(anvender ikke selv Kile)

Svar #7
09. marts 2008 af virious (Slettet)

Ups.. det er vist mig, der har taget fejl.

Det er: \usepackage[T1]{fontenc} , den ikke er så glad for...

Du kan se Indstillinger her, hvor jeg har tilføjet UTF8 - kan jeg gøre det ved de andre pakker også?:

http://www.aarhus-hifiklub.dk/billede.png

Brugbart svar (2)

Svar #8
09. marts 2008 af daleif (Slettet)

Den burde heller ikke give fejl. Hvad noejagtigt siger den?

Svar #9
09. marts 2008 af virious (Slettet)

Lidt af hvert:

/usr/share/texmf-texlive/tex/latex/base/fontenc.sty:100:Font T1/cmr/m/n/12=ecrm1200 at 12.0pt not loadable: Metric (TFM) file not found. \fontencoding\encodingdefault\selectfont
./rapport.tex:12:Font T1/cmr/m/n/20.74=ecrm2074 at 20.74pt not loadable: Metric (TFM) file notfound. \maketitle
./rapport.tex:12:Font T1/cmr/m/n/14.4=ecrm1440 at 14.4pt not loadable: Metric (TFM) file not found. \maketitle
./rapport.toc:2:Font T1/cmr/m/n/17.28=ecrm1728 at 17.28pt not loadable: Metric (TFM) file notfound. ...ine {section}{
umberline {1}Indledning}{3}
./rapport.toc:2:Font T1/cmr/bx/n/17.28=ecbx1728 at 17.28pt not loadable: Metric (TFM) file not found. ...ine {section}{
umberline {1}Indledning}{3}
./rapport.toc:2:Font T1/cmr/bx/n/12=ecbx1200 at 12.0pt not loadable: Metric (TFM) file not found. ...ine {section}{
umberline {1}Indledning}{3}
./rapport.tex:20:Font T1/cmr/bx/n/14.4=ecbx1440 at 14.4pt not loadable: Metric (TFM) file notfound. \subsubsection

Brugbart svar (2)

Svar #10
09. marts 2008 af daleif (Slettet)

proev lige at loade

\usepackage{lmodern}

det kunne tyde paa at du ikke har installeret CM-SUPER

har du installeret hele TeXLive eller kun dele af den?

Svar #11
09. marts 2008 af virious (Slettet)

TeXLive?

Har bare installeret Kile gennem Ubuntu - intet andet

Nu får jeg denne fejl:


/usr/share/texmf-texlive/tex/latex/base/fontenc.sty:100:Font T1/cmr/m/n/12=ecrm1200 at 12.0pt not loadable: Metric (TFM) file not found. \fontencoding\encodingdefault\selectfont
./rapport.tex:9:File `lmodern.sty' not found. \title

Brugbart svar (2)

Svar #12
09. marts 2008 af daleif (Slettet)

Du mangler en ordentlig LaTeX installation, den siger godt nok at det er TeXLive, men den er tydeligvis ikke fuldstaendig (debian udgaven af TeXLive er opdelt i mindre pakker).

Prov lige at starte synaptic (med fulde administrator rettigheder), du burde blive spurgt om dit password. Soeg saa efter texlive, og rapporter tilbage hvilke pakker synaptic siger der er og hvilke som er installerede nu.

(jeg bruger selv PCLinuxOS, saa jeg ved ikke hvordan Ubuntu opfoerer sig pt)

Svar #13
09. marts 2008 af virious (Slettet)

Følgende pakker er installeret:

texlive-base
texlive-base-bin
texlive-common
texlive-doc-base
texlive-extra-utils
texlive-latex-base

Brugbart svar (2)

Svar #14
09. marts 2008 af daleif (Slettet)

Er der andre?

Svar #15
09. marts 2008 af virious (Slettet)

Nej, ikke sådan lige umiddelbart.

Brugbart svar (2)

Svar #16
09. marts 2008 af daleif (Slettet)

Der burde vaere en som hed noget med all, og der burde ogsaa vaere en del flere debian pakker (saa vidt jeg ved, jeg installerer normalt fra ISO billede i stedet).

Har du lavet en soegning efter TeXLive (dvs. i repositoriet), eller kun faaet vist hvad der er installeret paa maskinen?

Svar #17
09. marts 2008 af virious (Slettet)

Har bare kigget i Synaptic hvad der er installeret...

Brugbart svar (2)

Svar #18
09. marts 2008 af daleif (Slettet)

Saa skal du bede den om at soege, synaptic som jo alligevel ud og hente de ting du mangler

Svar #19
09. marts 2008 af virious (Slettet)

Jeg har søgt efter texlive... og der kunne jeg se at dem jeg nævnte før er installeret

Brugbart svar (2)

Svar #20
09. marts 2008 af daleif (Slettet)

i et terminal vindue hvad giver

kpsewhich lmodern.sty

??

For mig at lyde er LaTeX ikke ordentlgit installeret.

Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.