Matematik

andengradsligning?

09. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)
Hej.

Skal denne her løses som en andengradsligning?

For hvilke tal k =/0 har ligningen
kx^2+kx-1=0 netop én løsning.


d = b^2-4ac --> 1^2-4*1*(-1) = 5

Er det rigtigt? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

d = b^2 - 4ac

hvor

d = k^2 - 4*k(-1)

ved én løsning

0 = k^2 - 4*k(-1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2008 af Gymnasie-tøsen (Slettet)

Når du udregner d, hvor du bruger formlen d=b^2-4ac, er b=k, a=k og c=1.
Når der skal være netop 1 løsning skal du løse ligningen d=0

Svar #3
09. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)

x = -k/2k

Men da k ikke er et tal, hvordan ved jeg så hvad x bliver?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2008 af dnadan (Slettet)

0 = k^2 - 4*k(-1)

Prøv nu at regne videre på denne opgave. Hvor du husker at k ikke må være lig 0.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2008 af mathon

d = k^2 + 4k = 0, hvoraf

k^2 + 4k = 0

k(k+4) = 0

Svar #6
09. marts 2008 af Cille-muus (Slettet)

så må k = -4?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

#6.
Netop.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2014 af Miks9 (Slettet)

Er der nogen der kan forklare mig hvordan man går fra k\cdot (k+4)=0  til k=-4 ???

Jeg forstår ikke hvordan den parentes ophæves.


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. november 2014 af mathon

                           k\cdot (k+4)=0                 brug nul-reglen.

                                   k=\left\{\begin{matrix} 0\\-4 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.