Matematik
Hjælp
09. marts 2008 af
hårnålen (Slettet)
Funktionen f har forskriten f(x) = 2x-3
Løs ligningen f(x)=f^-1(x)
håber i kan hjælpe mig for forstår det ikke ?
Løs ligningen f(x)=f^-1(x)
håber i kan hjælpe mig for forstår det ikke ?
Svar #1
09. marts 2008 af pragtfuldt (Slettet)
Nu er det noget tid siden jeg gik på gym, men her er mit bud:
f(x) = f^1(x) <=> 2x-3 = 1/(2x-3)
Ovenstående kan omskrives til en andengradsligning. Og så gælder det bare om at finde rødderne :)
Det du egentligt finder er skæringspunkterne for dine to funktioner.
f(x) = f^1(x) <=> 2x-3 = 1/(2x-3)
Ovenstående kan omskrives til en andengradsligning. Og så gælder det bare om at finde rødderne :)
Det du egentligt finder er skæringspunkterne for dine to funktioner.
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
