Matematik
DIfferentiation
13. marts 2008 af
mens (Slettet)
Hey. Jeg skal finde en global maksimumsværdi for funktionen
f(x) = (195)/(1 + 4 * e^(-0,04x))
Jeg ved at i maksimumspunktet vil f'(x)= 0.
Så for at finde min x-værdi for dette punkt mangler jeg vel blot at differentiere funktionen og løse den afledede funktion ved at sætte funktionsværdien af den lig nul.
Men hvordan differentierer jeg ovenstående funktion? Det virker nemlig ret uoverskueligt.
Jeg vil være dybt taknemmelig hvis nogen kan hjælpe.
På forhånd tak.
Vh Seb
:)
f(x) = (195)/(1 + 4 * e^(-0,04x))
Jeg ved at i maksimumspunktet vil f'(x)= 0.
Så for at finde min x-værdi for dette punkt mangler jeg vel blot at differentiere funktionen og løse den afledede funktion ved at sætte funktionsværdien af den lig nul.
Men hvordan differentierer jeg ovenstående funktion? Det virker nemlig ret uoverskueligt.
Jeg vil være dybt taknemmelig hvis nogen kan hjælpe.
På forhånd tak.
Vh Seb
:)
Svar #1
13. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Jeg kan så fortælle dig, at dette er ikke nødvendigt.
Prøv at lade x-->oo, hermed vil funktionen gå mod 195.
Prøv at lade x-->oo, hermed vil funktionen gå mod 195.
Svar #3
13. marts 2008 af mens (Slettet)
Min opgave lyder:
I et område talte man et år (startåret) 39 fugle af en bestemt art. I en model beskrives antallet a fugle ved funktionen:
N(t) = (195)/(1+4*e^-0,04t)
a)Hvor mange fugle kan der højst være i området?
(Her forstod jeg det nemlig som om man skal finde et maksimumspunkt, men det er garanteret mere simpelt end antaget).
I et område talte man et år (startåret) 39 fugle af en bestemt art. I en model beskrives antallet a fugle ved funktionen:
N(t) = (195)/(1+4*e^-0,04t)
a)Hvor mange fugle kan der højst være i området?
(Her forstod jeg det nemlig som om man skal finde et maksimumspunkt, men det er garanteret mere simpelt end antaget).
Svar #4
14. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Lad x--> oo, hvad går funktionen da mod? Dette er dit maksimum.
Skriv et svar til: DIfferentiation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
