Matematik

Fibonacci-talfølgen

28. april kl. 21:07 af squidg - Niveau: A-niveau

Hej, nogle som kan hjælpe mig med disse spørgsmål . for at kunne løse disse opgave skal man bruge noget med væsktformlerne? kan ikke helt få det til at hænge sammen

Vedhæftet fil: snegl.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april kl. 22:15 af peter lind

Fibonaccitallene kan bskrives ved en differensligning

yn+2 = yn+1 + yn


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april kl. 22:40 af SuneChr


g)  At bagermesteren hedder Fibonacci, har ikke noget at gøre med hans gældsforpligtelse beskrevet
ved Fibonaccis talfølge. At sneglen, på den anden side, har noget med Fibonaccis talfølge at gøre,
er en helt anden sag, dog udenfor den opgave der stilles her.

Lad for n = 0 og G0  være den dag gælden stiftes, og den restgæld der står.
For n = 1 skal der tilskrives rente samtidig med, at 250000 kr skal afdrages:
Vi får da:          G1 = G0·1,03 - 250000
G1 er da restgælden umiddelbart efter første afdrag er foretaget.
Samme mønster gør sig gældende, indtil    0 ≤ restgælden ≤ 250000 .

Rekursionsligningen er da:
                        Gn = Gn - 1·1,03 - 250000       n = 1, 2, ...         hvor G0 = 5000000


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april kl. 15:49 af AMelev

h. Du kan betragte gældsafviklingen, hvor gælden G på 5000000 løbende fremskrives med 3% til G·1.03n samtidig med, at der nedskrives med et beløb svarende til en annuitetsopsparing med en ydelse på 250000.
G_n=G\cdot 1.03^n-y\cdot \frac{1.03^n-1}{0.03}

k. Løs ligningen Gn = 0 mht. n eller lav et regneark med rekursionen og se, hvornår Gn ≤ 0.


Skriv et svar til: Fibonacci-talfølgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.