Matematik

Eksponentiel, Kn

18. marts 2008 af Hejhejhhx (Slettet)
Opgaven lyder:

"Redegørelse for at en eksponentiel funktion kan sidestilles med kapitalformlen"

Så vidt jeg har forstået er kapitalformlen det samme som Kn men hvilken ?

1) Kn = Ko * (1 + r) ^n
2) Ko = Kn * (1 + r) ^-n

Og hvordan redegør man for det ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2008 af Isomorphician

Eksponentialfunktion: y = b*a^x
Nogle sammenfald?

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2008 af mathon

y = b*a^t
Kn = Ko*(1+r)^n,

hvor
a = 1+r
og tiden, t er udtrykt som et helt (n(umerous)) antal tidsenheder = terminer
b = Ko = begyndelseskapitalen

Svar #3
18. marts 2008 af Hejhejhhx (Slettet)


Skal jeg så skrive at Kn = Ko * (1 + r)^n er det samme som en eksponentiel funktion fordi ??

Ja, hvorfor ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2008 af Isomorphician

Som mathon skriver, fordi det er to udtryk der beskriver det samme forløb. Læg mærke til at de variable kan omskrives til hinanden i de to formler.

Svar #5
18. marts 2008 af Hejhejhhx (Slettet)


Hmm, du kan ikke uddybe eller fortælle lidt mere..

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2008 af Isomorphician

Det er to ens funktioner, der bliver bare brugt nogle forskellige navne til at beskrive de variable i funktionerne.

y = b*a^x, er nøjagtigt det samme som:
Kn = Ko*(1+r)^n,
hvor:
Kn = y, værdien af funktionen (kapitalens størrelse)
Ko = b, startværdien (det indsatte beløb)
(1+r) = a, fremskrivningsfaktoren (renten)
x = t, antal perioder (terminer)

Svar #7
19. marts 2008 af Hejhejhhx (Slettet)


Okay tusind tak, nu er det forstået ! :)

Skriv et svar til: Eksponentiel, Kn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.