Matematik

Saldometode

18. marts 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Eksponentielle funktioner:

Anvendelse til afskrivning efter saldometoden, hvad er saldometoden ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2008 af Isomorphician

en metode hvor man afskriver med en bestemt procentsats af anskaffelsesprisen om året

Svar #2
18. marts 2008 af Hejhejhhx (Slettet)


... indtil man kommer til 0 ??

og hvilken formel benyttes ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2008 af Isomorphician

formlen for eksponentiel udvikling:
y = b*a^x
hvor:
b = anskaffelsespris
a = afskrivningsfaktoren (100 % minus nedskrivningsprocenten)
x = antal terminer
y = afskrevne beløb på x's tidspunkt

Svar #4
19. marts 2008 af Hejhejhhx (Slettet)


Uddybning ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2008 af Isomorphician

Tegn en graf for en funktion af typen y = b*a^x, med a < 1 og se hvordan grafen udvikler sig.

Skriv et svar til: Saldometode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.