Matematik

Hjælp Isolere

20. marts 2008 af malene551 (Slettet)
isoler t2 i formlen ln( (k1)/(k2) )= (E)/(R) *( (1)/(T2) -(1)/(T1) )

Hvordan kunne man løse den trin for trin ? eller bare en msule hjælp.

Tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2008 af dnadan (Slettet)

ln(K1/K2)=E/R*(1/T2-1/T1)
<=>
ln(K1/K2)*R/E=1/T2-1/T1
<=> Prøv selv at gå videre herfra.

Svar #2
23. marts 2008 af malene551 (Slettet)

det er altså forkert det du har gjort.. man skal dividere , ikke gange

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2008 af mathon

at dividere med (E/R) er det samme som at gange med (R/E)
i følge
regelen
"man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte"

hjælpen i
#1
er FULDSTÆNDIG rigtig!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2008 af mathon

ln(k1/k2)*(R/E) = (1/T2)-(1/T1), hvoraf

(1/T2) = ln(k1/k2)*(R/E)+(1/T1)

T2 = [ln(k1/k2)*(R/E)+(1/T1)]^(-1)

Skriv et svar til: Hjælp Isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.