Matematik

Lommeregner.

21. marts 2008 af bjarkeh (Slettet)
Hvordan indtaster man x0 på lommeregneren.
Altså så 0 er under x?
Det modsatte af x^0.

Kan simpelthen ikke finde ud af, om det kan lade sig gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2008 af Sentinox (Slettet)

Hvorfor vil du benytte et index?
Jeg kan i al fald ikke komme på nogen situationer hvor det er nødvendigt at benytte?

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Det er nok ikke det modsatte af x^0(som er lig 1 for alle x med undtagen af x=0)

Men du vil kalde din variabel x0? Bare kald den x, det kan være stort set ligemeget.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

For at kalde en variabel for x0, skrives blot x0. Lommeregneren tager dette for én variabel, som jo netop er formålet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

#2
0^0 er også defineret til at være 1.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#4 Forklaring herpå tak. Lommeregneren siger:
0^0=1, WARNING 0^0 replaced by 1

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2008 af Kristian-Poulsen (Slettet)

Jeg ved ikke hvor meget forklaring der som sådan er. Det er jo bare en definition. Desuden kan du jo ikke regne med din lommeregner, den er måske gammel. Du kan f.eks. prøve at indtaste det i maple eller se dette link
http://mathworld.wolfram.com/ExponentLaws.html

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Jeg bruger TI-interactive, så den er ej gammel.

Men:
a^0=a^(n-n)=a^n/a^n=1
Herudfra skulle man ellers mene at a =!0. Men det kan være, at 0^0 blot er blevet defineret 1, thi det er irriterende, at der er 1 tal, hvor dette ikke er givet.
Dette kan en af dem der læser matematik på universitet måske forklare tydeligere :-)

(Læst lige i linket, at det åbenbart bare var defineret sådan alligevel)

Skriv et svar til: Lommeregner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.