Matematik

diffrentialregning...

22. marts 2008 af annacassiopeia (Slettet)
hej skal diffrentiere den funktion:
f(x)= (x^2+1)*e^(2x)

jeg skal gøre dette uden hjælpemidler,
har forsøgt med denne formelmen synes ikke rigtigt det lykkes: f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

Håber der er nogle som kan hjælpe mig..

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2008 af dnadan (Slettet)

husk, at
e^(2x) differentiert giver 2e^(2x)

Skriv dine mellemregner og resultatet ind, så skal vi nok sige, hvor det går galt. Og hvis det ikke gør, så fortælle dig, at det er rigtigt :-)

Svar #2
22. marts 2008 af annacassiopeia (Slettet)

hmm.. forstår jeg ikke rigtigt..

hvis man differentiere fx: x^6, så giver det jo 5x^3..

kommer e^(2x) så ikke til at se sådan ud: 2xe^(2x-1), eller....?

Svar #3
22. marts 2008 af annacassiopeia (Slettet)

ups x^6 diffrettiret giver 6x^5... skrive fejl..

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2008 af dnadan (Slettet)

nej e^(2x) differentieret giver 2e^(2x)
jf. h(x)= f(g(x)) --> h'(x)=g'(x)*f'(g(x))

Svar #5
22. marts 2008 af annacassiopeia (Slettet)

nå okay men vil så gør således:

e^(2x)* 2 + 2e^(2x)*(x^2+1)=

2e^(2x) + 2e^(2x)*x^2 + 2e^(2x)=

4e^(2x)+ 2e^(2x)*x^2

går i stå her for er lidt usikker på hvordan jeg skal gøre 2e^(2x)*x^2..

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)= (x^2+1)*e^(2x)

f'(x)=(x^2+1)'*e^(2x)+2*e^(2x)*(x^2+1)

= 2x*e^(2x)+2*e^(2x)*(x^2+1)
=2e^(2x)*(x+x^2+1)

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2008 af mathon

2x*e^(2x) + (x^2+1)*e^(2x)*2 = 2e^(2x)*(x+x^2+1) = 2e^(2x)*(x^2+x+1)

Svar #8
22. marts 2008 af annacassiopeia (Slettet)

jeg forstår ikke hvad det er du laver i det sidste led..?

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. marts 2008 af dnadan (Slettet)

vi sættes 2e^(2x) udenfor parentes.

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. marts 2008 af mathon

...sætter de fælles faktorer 2 og e^(2x) uden for en parentes...

Skriv et svar til: diffrentialregning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.