Matematik

sinus, cosinus?

23. marts 2008 af l3ella (Slettet)
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC.

Bestem a, således at vinkel C er lig 90 grader.

Nogle der kan forklare mig hvordan og hvad jeg skal gøre for at løse denne opgave ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2008 af dnadan (Slettet)

|AC|=|BC|=x
|AB|2+x

a^2+b^2=c^2

x^2+x^2=(2+x)^2. for x>0, løs denne ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2008 af mathon

betingelsen er

x+2 = sqrt(2)*x, hvoraf

(sqrt(2)-1)x = 2

x = 2/(sqrt(2)-1) som ved forlængning med (sqrt(2)+1)

giver

x = 2(sqrt(2)+1)/[(sqrt(2)-1)*(sqrt(2)+1)]

x = 2(sqrt(2)+1)[2-1]

x = 2(sqrt(2)+1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2008 af mathon

...kommentar
i en 45° - 45° trekant
er
hypotenusen = sqrt(2)*kateten...

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2008 af mathon

..ellers
når h er hypotenusen og k er kateten

cos(45°) = [(1/2)h]/k, hvoraf

[(1/2)h] = k*cos(45°)

h = 2*k*cos(45°), som når kateten sættes til x giver

(x+2) = 2*x*sqrt(2)/2, hvoraf

(x+2) = x*sqrt(2)

Svar #5
24. marts 2008 af l3ella (Slettet)

Nu ved jeg ikke lige om jeg spørger dumt, men når du skriver sqrt, hva mener du så med det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. marts 2008 af dnadan (Slettet)

sqrt= square root = kvadratrod = ^½
Det er lettest at skrive den engelsk forkortning herinde(og det kan også skrives direkte ind i et regne program, hvorfor dette er at foretrække)

Skriv et svar til: sinus, cosinus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.