Matematik
integralregning
31. august 2004 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogle der ka hjælpe med denne opg.
Gør rede for at F er en stamfunktion til f.
f(x)=(1/(x+1))^2, x større end -1
F(X)=x+1-(1/(x+1))-2ln(x+1), x større
end -1
samt find stamfunktionen til F(x)
Samt at finde stamfunktionen for f(x)=9/(3-4x), x er større end 3/4, hvis graf går igennem punktet O(0,0)
på forhånd tak.
Gør rede for at F er en stamfunktion til f.
f(x)=(1/(x+1))^2, x større end -1
F(X)=x+1-(1/(x+1))-2ln(x+1), x større
end -1
samt find stamfunktionen til F(x)
Samt at finde stamfunktionen for f(x)=9/(3-4x), x er større end 3/4, hvis graf går igennem punktet O(0,0)
på forhånd tak.
Svar #1
31. august 2004 af cs (Slettet)
Er der ikke nogle der kan hjælpe, det er en mat. afl. og er jeg er virkelig tabt i det.
Svar #2
31. august 2004 af Samuel (Slettet)
ad 1.) Hvis F er en stamf. til f, skal F'(X)=f(X) (kaldes integrationsprøven). Du skal altså differentiere F(X) og se, om påstanden passer...
ad 2.) Når du skal finde stamfunktionen til F (som er f`s stamfunktion), skal du bestemme integralet af F(x) - ganske som du gør, når du finder f`s stamfunktion.
ad 3.) Har du ikke spurgt om den i et andet indlæg??
Du skal finde stamfunktionen F til f og løse F(0)=0 for k, dvs. du skal indsætte 0 på x`s plads og isolere k. Dernæst indsætter du din værdi for k på k`s plads i F(X)....
ad 2.) Når du skal finde stamfunktionen til F (som er f`s stamfunktion), skal du bestemme integralet af F(x) - ganske som du gør, når du finder f`s stamfunktion.
ad 3.) Har du ikke spurgt om den i et andet indlæg??
Du skal finde stamfunktionen F til f og løse F(0)=0 for k, dvs. du skal indsætte 0 på x`s plads og isolere k. Dernæst indsætter du din værdi for k på k`s plads i F(X)....
Skriv et svar til: integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
