Matematik
mat aflv
31. august 2004 af
Johs99 (Slettet)
Hej..
Jeg skal beregne integralet til denne
(5kvdr x^3) * lnx dx
Jeg har gjort følgende:
(5kvdr x^3) * lnx dx
x^3/5 * lnx
så sætter jeg t=lnx og dt/dx=x^(-1) og dt= x^(-1) og x^(8/5)dt= x^(3/5)dx
x^(8/5)*lnx + k
Tror bare ikke det er helt rigtigt, passer i hvert fald ikke med facitlisten
Jeg skal beregne integralet til denne
(5kvdr x^3) * lnx dx
Jeg har gjort følgende:
(5kvdr x^3) * lnx dx
x^3/5 * lnx
så sætter jeg t=lnx og dt/dx=x^(-1) og dt= x^(-1) og x^(8/5)dt= x^(3/5)dx
x^(8/5)*lnx + k
Tror bare ikke det er helt rigtigt, passer i hvert fald ikke med facitlisten
Svar #2
31. august 2004 af Lurch (Slettet)
for øvrigt kan du altid chcke int og dif på,
http://www.quickmath.com/
http://www.quickmath.com/
Svar #3
31. august 2004 af Johs99 (Slettet)
jep, den 5. rod af x^3
Men, jeg har tjecket med facitlisten og det passer ikke...
Ved du hvad der er galt?
Men, jeg har tjecket med facitlisten og det passer ikke...
Ved du hvad der er galt?
Svar #4
31. august 2004 af Lurch (Slettet)
du skal ikke bruge substitution, men partiel integration
resultatet skal give x^(5/8)((40ln(x)-25)/64) + k
resultatet skal give x^(5/8)((40ln(x)-25)/64) + k
Skriv et svar til: mat aflv
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
