Matematik

Integralregning

27. marts 2008 af skumbanan88 (Slettet)
Jeg skal bestemme integralet af (2x^4-1)/(x^2) dx

Har prøvet mange gange nu men kan slet ikke få det som min lommeregner siger.
Help anyone?

Jeg får 2/3x^6 - x^2 + 1/3x^3

og TI-89 får 2/3x^3 + 1/x

??

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af mathon

S(2x^4-1)/(x^2)dx = S(2x^2-1/x^2)dx = S(2x^2+(-1/x^2))dx =

S2x^2dx + S(-1/x^2)dx = (2/3)x^3 + 1/x + k, men TI-89 sætter k=0, hvis k ikke er specificeret
men med

S((2x^4-1)/(x^2),x,k) = (2/3)x^3 + 1/x + k

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.