Matematik
Parenteser!!
27. marts 2008 af
mikkelmedm (Slettet)
Hey.
Har en matematik aflevering til i morgen
og jeg er gået helt i stå med ligningen:
(x+1)(4x-3)=(2x+2)(2x+3)
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at gange parenteserne ud!?
Hjælp hurtigs muligt.
Mange tak.
Har en matematik aflevering til i morgen
og jeg er gået helt i stå med ligningen:
(x+1)(4x-3)=(2x+2)(2x+3)
Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at gange parenteserne ud!?
Hjælp hurtigs muligt.
Mange tak.
Svar #1
27. marts 2008 af apandersen (Slettet)
Husk på:
(a+b)*(c-d) = ac-ad+bc-bd
(a+b)*(c+d) = ac+ad+bc+bd
(a+b)*(c-d) = ac-ad+bc-bd
(a+b)*(c+d) = ac+ad+bc+bd
Svar #2
27. marts 2008 af mikkelmedm (Slettet)
Mange tak.
Det var faktisk lige det, jeg skulle bruge. :)
Det var faktisk lige det, jeg skulle bruge. :)
Svar #3
27. marts 2008 af Brainee (Slettet)
Præcis.
Venstre side af ligningen vil altså blive (4x^2-3x)+(4x-3)~ 4x^2+x-3
Så kan du selv tage den anden side
Venstre side af ligningen vil altså blive (4x^2-3x)+(4x-3)~ 4x^2+x-3
Så kan du selv tage den anden side
Skriv et svar til: Parenteser!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
