Matematik

Pleeease help

28. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

Antallet af internetbutikker er i de senere år vokset med 40 % om året, og denne udvikling forventes at ville
fortsætte. I 2006 var der 7700 internetbutikker.

I hvilket år forventes
antallet af internetbutikker
at nå op på 25.000?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2008 af Lyckedyr (Slettet)

Det er en eksponentiel udvikling, af typen

y=b*a^x.

Du får oplyst, at den relative tilvækst er 40 % altså r=0,40. Eftersom a=1+r, så har du, at a=1,4. Desuden har du oplyst, at der i 2006 var 7700 internetbutikker. Da det er årstal foreslår jeg, at du sætter 2006 til at være 0. Det betyder, at b derfor vil være 7000.
Du har derfor nu forskriften:

y=7700*1,40^x

Herefter indsætter du 25000 på y's plads, hvorefter du isolerer x, og så har du dit facit :)

Svar #2
28. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

25000=7700*1,40^x hvordan skal jeg isolerer x :S ej hvor pinligt

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2008 af Lyckedyr (Slettet)

Bruger log eller ln

25000=7700*1,40^x -> log(25000/7700)=x*log(1,40)

Så burde du kunne resten :)

Svar #4
28. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

tak for hjælpen allessammen

Svar #5
28. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

kan det passe at det blive 3,5 år

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2008 af Lyckedyr (Slettet)

Jeg er ganske enig. Du skal dog være opmærksom på, at det er 3,5 år efter 2006, da jeg/vi satte den til nul.

Svar #7
28. marts 2008 af Nisa1 (Slettet)

Tusind tak :)

Skriv et svar til: Pleeease help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.