Religion
Religion ->Kulturmøde?
28. marts 2008 af
LavendelDrøm (Slettet)
Hvor stor en betydning mener i religion har i kulturmøder? Eller retter de konflikter forskellige kulturmøder har bragt med sig?
Forslag til hvordan man kan undgå kultur sammenstød/konflikter i fremtiden??
Forslag til hvordan man kan undgå kultur sammenstød/konflikter i fremtiden??
Svar #1
05. april 2008 af Riemuzz (Slettet)
Kulturmøder behøver jo ikke være en dårlig ting, og om de endte i konflikter kom og kommer stadig an på hvor vidt de to parter som mødtes/mødes kom med en Etnosentrisk holdning eller en Kulturrelativ holdning.
Etnosentrisk holdning = At se verden ud fra eget værdi skala, og veje den efter egne normer og værdier.
Kulturrelativ holdning = At stille sig uden for sin egen kultur, og forsøge at forstå en anden gruppe/race.
Kulturmøder havde og har stadig (de fleste kulturmøder har fundet sted, da vi har opdaget og undersøgt de fleste kulture)
en kæmpe betydning, det var fx på den måde vi bragte nye teknologier, madvare osv. hjem til os selv. langt de fleste kulturmøder endte i konflikter, da man fx med spanierne og aztekerne ikke kunne forstå deres kultur og derfor ikke så nogen grund til at bibeholde den.
håber det hjalp lidt
Etnosentrisk holdning = At se verden ud fra eget værdi skala, og veje den efter egne normer og værdier.
Kulturrelativ holdning = At stille sig uden for sin egen kultur, og forsøge at forstå en anden gruppe/race.
Kulturmøder havde og har stadig (de fleste kulturmøder har fundet sted, da vi har opdaget og undersøgt de fleste kulture)
en kæmpe betydning, det var fx på den måde vi bragte nye teknologier, madvare osv. hjem til os selv. langt de fleste kulturmøder endte i konflikter, da man fx med spanierne og aztekerne ikke kunne forstå deres kultur og derfor ikke så nogen grund til at bibeholde den.
håber det hjalp lidt
Skriv et svar til: Religion ->Kulturmøde?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
