Matematik

Stamfunktion og ubestemt intergral

30. marts 2008 af NTBay (Slettet)
Jeg sidder her med en opgave, som jeg har lidt svært ved at knække....selvom jeg godt ved, at den i bund og grund ikke er så svær.

Opgaven lyder således....e funktion er givet ved f(x)= e^2x-3x

a. Bestem f'(x), og undersøg om der findes en tangent til grafen for f med hældningakoefficienten -1.

Hvordan gør jeg dette?

På forhånd tak.

Nanna...

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af mathon

f'(x) = 2*e^2x - 3

er der løsning(er) til
f'(xo) = 2*e^2xo - 3 = -1, dvs.
til
2*e^2xo - 3 = -1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2008 af kuerten15

Du bestemmer f'(x) og løser derefter ligningen

f'(x) = -1

Fordi y = ax+b => y'=a


Skriv et svar til: Stamfunktion og ubestemt intergral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.