Matematik

parameterfremstilling u/hjælpemidler

30. marts 2008 af Dhill (Slettet)
Hej er der nogen der vil hjælpe mig i gang med denne opgave:

I et koordinatsystem i rummet er givet 2 punkter A(3,4,-1) og B(2,1,2) samt en plan alfa, der er bestemt ved ligningen
3x+y-z+13=0
1) Bestem en parameterfremstilling for den linje l, der går gennem A og B.
2) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjen l og planen alfa.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af mathon

1) bestem vektor_AB

2) en parameterfremstilling for l
er
vektor_OP = vektor_OA + t*vektor_AB

3)indsæt t-værdiudtrykkene for x,y,og z = planens ligning og beregn t

4) indsæt den fundne t-værdi i x,y,z-udtrykkene og beregn derved koordinaterne til skæringspunktet

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2008 af mathon

3)indsæt t-værdiudtrykkene for x,y,og z = planens ligning og beregn t
-->
3)indsæt t-værdiudtrykkene for x,y,og z i planens ligning og beregn t

Skriv et svar til: parameterfremstilling u/hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.