Matematik

hjæp til en eksponentialfunktion

30. marts 2008 af kim19 (Slettet)
om eksponentialfunktionen g gælder at g(-2) = 1/3

Angiv en regneforskrifr for g og desuden dens grundtal

en der vil hjælpe med denne

TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

g(x) = a^x
1/3 = a^(-2)
osv.

Svar #2
30. marts 2008 af kim19 (Slettet)

hvad er grundtallet ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2008 af ibibib (Slettet)

a er grundtallet. Det finder du, når du løser ligningen i #1.

Svar #4
30. marts 2008 af kim19 (Slettet)

oka, jeg får.

1/3=a^-2

så tag jeg.

(1/3)^(1/-2)

er dette ikke rigtigt ?
så bliver a = 1,7321

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2008 af dnadan (Slettet)

1/3 = a^(-2) =1/a^2 hvor a>0
<=>
a^2=3
<=>
a=sqrt(3)

Skriv et svar til: hjæp til en eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.