Matematik
Tangentligning
31. marts 2008 af
john_b (Slettet)
En funktion f(x) er løsning til differentialligningen: dy/dx=(x+2)/y
og grafen for f(x) går gennem punktet P(2,-2)
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P.
Håber nogle vil hjælpe mig med denne opgave. Eller give et hint til hvordan jeg løser den. For synes jeg mangler nogle oplysninger for blot at kunne bruge tangentligningformlen.
På forhånd tak.
og grafen for f(x) går gennem punktet P(2,-2)
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i punktet P.
Håber nogle vil hjælpe mig med denne opgave. Eller give et hint til hvordan jeg løser den. For synes jeg mangler nogle oplysninger for blot at kunne bruge tangentligningformlen.
På forhånd tak.
Svar #2
01. april 2008 af john_b (Slettet)
Kan jeg få lidt mere hjælp? For ved ikke hvordan jeg kommer videre derfra?
Svar #3
01. april 2008 af dnadan (Slettet)
f'(2)=(2+2)/-2=4/-2=-2 (dit punkt indsættes i differentialligningen, hvormed hældningen for tangenten til f i punktet P er fundet)
Skriv et svar til: Tangentligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
