Matematik
Monotoniforhold!
02. april 2008 af
hjælpmig! (Slettet)
Om en differentiabel funktion f oplyses, at
f'(x) = (x + 3)(x + 1)^2(x - 1)
a) Bestem monotoniforholdende for f.
En anden funktion g we bestemt ved
g(x) = 3x - e^x.
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2)).
b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t.
f'(x) = (x + 3)(x + 1)^2(x - 1)
a) Bestem monotoniforholdende for f.
En anden funktion g we bestemt ved
g(x) = 3x - e^x.
Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2)).
b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t.
Svar #1
02. april 2008 af dnadan (Slettet)
a)
Hint: f'(x)=0 (løses ved brug af nulreglen)
Herefter laves en fortegnsundersøgelse af f'(x)
b) Hint: f'(-2)=g'(x)
Hint: f'(x)=0 (løses ved brug af nulreglen)
Herefter laves en fortegnsundersøgelse af f'(x)
b) Hint: f'(-2)=g'(x)
Svar #2
02. april 2008 af hjælpmig! (Slettet)
Okay jeg har lavet a) .. please hjælp med b)
Det ville være en kæmpe hjælp, hvis nogen gad og hjælpe mig med den!!
Det ville være en kæmpe hjælp, hvis nogen gad og hjælpe mig med den!!
Skriv et svar til: Monotoniforhold!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
