Matematik

Andengradsligning og diskriminant

05. april 2008 af 9200 (Slettet)
Jeg løser denne ligning 6x^2-18x+12=0 vha. diskriminantformlen. Facit er 1 og 2. Men jeg får hele tiden diskriminanten til at give -36 når den skal give 36.

Er der nogen der kan se hvordan jeg fejler?

Og så har jeg også et mere grundlæggende spørgsmål: Hvorfor er det andengradsligninger er lig med 0?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2008 af dnadan (Slettet)

d=b^2-4ac
her er det:
d=(-18)^2-4*12*6= 36

Men til en anden gang, kig nu på:
http://peecee.dk/upload/view/107629
(ta' dig ikke af det sidste med andengradsuligheder, den del har jeg endnu ikke færdiggjort)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2008 af peter lind

Ad sidste spørgsmål.
Du kan faktisk også komme ud for at der står noget andet på højre side. Dette kan bare flyttes over på venstre side, og så er du tilbage til den almindelige andengradsligning. Fordelen ved at omdanne det til denne form er at du så har nogle færdige formler du kan bruge.

Svar #3
05. april 2008 af 9200 (Slettet)

#1 det er virkelig ærgerligt, jeg ikke kan åbne siden, ville ellers gerne have set den...

Men tak til jer begge.

Svar #4
05. april 2008 af 9200 (Slettet)

Kan åbne den nu!! Mange tusind tak for jeres hjælp :) fortsat go weekend-

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/106149

Skriv et svar til: Andengradsligning og diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.