Matematik

Tangent til parameterfunktion

05. april 2008 af multimediaspeakerbass (Slettet)
Jeg er lidt usikker på denne her:

Angiv en ligning for tangenten i punktet, der svarer til t0, når: f(t)=(2t-1,4t^2) og t0=2

på forhånd tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2008 af mathon

dy/dt = 8t
dx/dt = 2

dy/dx = (dy/dt)/(dx/dt) = (8t)/2 = 4t


for to=2
dy/dx = 4to = 4*2 = 8
og
(x,y)= (2to-1,4to^2) = (2*2-1,4*2^2) = (3,16)

tangenten gennem (3,16) med hældningskoefficient 8 .......

Skriv et svar til: Tangent til parameterfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.