Matematik
isoler
05. april 2008 af
sophie_lg (Slettet)
er det rigtigt det jeg har gjort?
Isoler u i ligningen -2=2s-4t+u
-2=2s-4t+u
-2+2=2s-4t+u-u
-u=2s-4t+2
Isoler u i ligningen -2=2s-4t+u
-2=2s-4t+u
-2+2=2s-4t+u-u
-u=2s-4t+2
Svar #1
05. april 2008 af Sentinox (Slettet)
Ja, gang dog bare lige med minus én på begge sider af lighedstegnet:
-u=2s-4t+2 <=> u=-2*s+4*t-2
-u=2s-4t+2 <=> u=-2*s+4*t-2
Svar #2
05. april 2008 af Alcone (Slettet)
ok tak..
Hvad så med denne her? Isoler s i ligningen 7 = 51s+5t-2:
7=51s+5t-2
-51s=5t-9
-51s/-51=5t-9/-51
s=-(5t-9)/51
Synes bare det ser forkert ud?
Hvad så med denne her? Isoler s i ligningen 7 = 51s+5t-2:
7=51s+5t-2
-51s=5t-9
-51s/-51=5t-9/-51
s=-(5t-9)/51
Synes bare det ser forkert ud?
Svar #3
05. april 2008 af 1234567ii (Slettet)
Det er også forkert :)
Her er løsningen:
7 = 51s+5t-2
siden at s er på den højre side af lighedstegnet, da byt siderne, således at s er på den venstre side af ligningen..
51s+5t-2 = 7
Flyt nu alle de led, som ikke indeholder s over på den højre side af lighedstegnet.
51s = -5t+2+7
Adder 7 med 2 for at få 9
51s = -5t+9
Divider nu hvert led i ligningen med 51
51s/51 = (-5t+9)*(1/51)
Simplificer nu den venstre side af lighedstegnet ved at lade de samme led gå ud med hinanden..
s = (-5t+9)*(1/51)
Multiplicer nu de rationelle udtryk til at få (-5t+9)/51
DVS...
s = (-5t+9)/51
Hvilket er løsningen :)
Her er løsningen:
7 = 51s+5t-2
siden at s er på den højre side af lighedstegnet, da byt siderne, således at s er på den venstre side af ligningen..
51s+5t-2 = 7
Flyt nu alle de led, som ikke indeholder s over på den højre side af lighedstegnet.
51s = -5t+2+7
Adder 7 med 2 for at få 9
51s = -5t+9
Divider nu hvert led i ligningen med 51
51s/51 = (-5t+9)*(1/51)
Simplificer nu den venstre side af lighedstegnet ved at lade de samme led gå ud med hinanden..
s = (-5t+9)*(1/51)
Multiplicer nu de rationelle udtryk til at få (-5t+9)/51
DVS...
s = (-5t+9)/51
Hvilket er løsningen :)
Skriv et svar til: isoler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
