Matematik
matematikopg.
05. september 2004 af
cs (Slettet)
Hej vil hører om der er nogle der kan hjælpe med denne, da jeg slet ikke ved hvordan jeg skal gribe den an.
For ethvert tal k er en funktion fk bestemt ved
fk(x)=x+k*e^x
Gøre rede for, at for positive værdier af k er fk voksende og har værdimængden R
Gør rede for, at for negative værdier af k har fk en størsteværdi og bestem denne udtrykt ved k, værdimængden for fk.
Gøre rede for at graferne for samtlige funktioner fk har en fælles asymptote, og bestem en ligning for denne asymptote.
håber at nogle vil hjælpe.
På forhånd tak
For ethvert tal k er en funktion fk bestemt ved
fk(x)=x+k*e^x
Gøre rede for, at for positive værdier af k er fk voksende og har værdimængden R
Gør rede for, at for negative værdier af k har fk en størsteværdi og bestem denne udtrykt ved k, værdimængden for fk.
Gøre rede for at graferne for samtlige funktioner fk har en fælles asymptote, og bestem en ligning for denne asymptote.
håber at nogle vil hjælpe.
På forhånd tak
Svar #1
05. september 2004 af frodo (Slettet)
du skal differnetiere funktionen, idet du husker at k er en konstant.
Se derefter på fortegnet af fk'(x) for k>0.
Du skal dernæst sikre dig at der IKKE er nogen vandrette assymptoter, eller andet der kune forstyrre værdimængden
Se derefter på fortegnet af fk'(x) for k>0.
Du skal dernæst sikre dig at der IKKE er nogen vandrette assymptoter, eller andet der kune forstyrre værdimængden
Svar #2
05. september 2004 af cs (Slettet)
okay, men kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg finder størsteværdien.
Svar #3
05. september 2004 af frodo (Slettet)
du finder størsteværdien ved at sæte diffferentialkvotienten = 0, og sikre dig at denne værdi er maksimumsstedet. Når du har det tal hvori f har sit maksimum, finder du størsteværdien ved at tage f af dette tal
Var det nok?
Var det nok?
Skriv et svar til: matematikopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
