Matematik

HJÆLP andengradsligning

08. april 2008 af Koppetsch (Slettet)
Hvordan løser man denne andengradsligning:
-3x^2-6x+9=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2008 af mathon

-3x^2-6x+9=0....divider med -3

x^2+2x-3=0
(1)x^2+2x+(-3)=0

a = 1
b = 2
c = -3
d = b^2-4*a*c = 2^2-4*1*(-3) = 4+12 = 16 = 4^2
sqrt(d) = sqrt(4^2) = 4

x^2+2x-3=0 med rødderne

xo1 = (-b-sqrt(d))/(2a) og xo2 = (-b+sqrt(d))/(2a)

Skriv et svar til: HJÆLP andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.