Matematik
projektion, lost
08. april 2008 af
baloon (Slettet)
Hej,
Jeg kan ikke finde ud af sidste sprøgsmål i denne opgave:
I et koordinatsystem i rummet har en plan alfa ligningen: 2x-y+z+3=0
og en linje l har parameterfremstillingen
(x,y,z) = (1,2,3)+t(1,-1,1) , t tilhører R
a) Undersøg om P(4,-1,6) er et punkt på l
b) Bestem projektionen af P på alfa
a) t=3, derfor er det eet punkt
men b'eren) er der ikke nogen der kan forklare, hvordan jeg skal gør, og det er desuden uden hjælpemidler, så ved ikke helt hvordan den skal løses.
Jeg takker mange gange på forhånd
Jeg kan ikke finde ud af sidste sprøgsmål i denne opgave:
I et koordinatsystem i rummet har en plan alfa ligningen: 2x-y+z+3=0
og en linje l har parameterfremstillingen
(x,y,z) = (1,2,3)+t(1,-1,1) , t tilhører R
a) Undersøg om P(4,-1,6) er et punkt på l
b) Bestem projektionen af P på alfa
a) t=3, derfor er det eet punkt
men b'eren) er der ikke nogen der kan forklare, hvordan jeg skal gør, og det er desuden uden hjælpemidler, så ved ikke helt hvordan den skal løses.
Jeg takker mange gange på forhånd
Svar #1
08. april 2008 af dnadan (Slettet)
a) Undersøg om der findes en t-værdi, således at P ligger på l
b) en projektion foregår vinkelret, dvs. find skærringen mellem alfa og den rette linje m, der har planen alfas normalvektor som retningsvektor og som går igennem punktet P.
b) en projektion foregår vinkelret, dvs. find skærringen mellem alfa og den rette linje m, der har planen alfas normalvektor som retningsvektor og som går igennem punktet P.
Svar #2
08. april 2008 af baloon (Slettet)
okay tak. Får ifølge din forklaring, projektionen af P på alfa til:
(x,y,z)=(-2,2,3)
(x,y,z)=(-2,2,3)
Skriv et svar til: projektion, lost
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
