Matematik
Parabelopgave
09. april 2008 af
Mani4 (Slettet)
Jeg er kørt fast i en opgave som lyder følgende:
Grafen for funktionen f(x)=ax^2+2x-3 har toppkt. på x-aksen. Bestem tallet a og tegn grafen for f.
Altså, når jeg indsætter funktionen på min graflommeregner ser det ikke ud til at den har toppkt. på x-aksen, og når man ændre på "a" gør man jo bare parablen bredere/smallere??
et hint til hvordan man finder a ville være meget lækkert!
på forhånd tak
Grafen for funktionen f(x)=ax^2+2x-3 har toppkt. på x-aksen. Bestem tallet a og tegn grafen for f.
Altså, når jeg indsætter funktionen på min graflommeregner ser det ikke ud til at den har toppkt. på x-aksen, og når man ændre på "a" gør man jo bare parablen bredere/smallere??
et hint til hvordan man finder a ville være meget lækkert!
på forhånd tak
Svar #1
09. april 2008 af Isomorphician
Hvis parablen har toppunkt på x-aksen har den kun én løsning.
Hvordan ved du at en parabel kun har én skæring med x-aksen?
Hvordan ved du at en parabel kun har én skæring med x-aksen?
Svar #4
09. april 2008 af Mani4 (Slettet)
okay, d=0:
x = b/(2*a) <=>
x = 2/(2*a) <=>
(da f(x) har toppkt på x-aksen er x = 0) <=>
0 = 2/(2*a) <=>
2*a = 2 <=>
a = 2/2 = 1
er dette korrekt?
x = b/(2*a) <=>
x = 2/(2*a) <=>
(da f(x) har toppkt på x-aksen er x = 0) <=>
0 = 2/(2*a) <=>
2*a = 2 <=>
a = 2/2 = 1
er dette korrekt?
Skriv et svar til: Parabelopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
