LaTeX

Nummerering

10. april 2008 af virious (Slettet)
Hej igen igen :)

Jeg er i gang med at skrive en større opgave og i den forbindelse vil jeg bruge report. Men hvordan ændrer jeg nummereringen, når jeg bruger \section{}? Vil have den til at blive lige som article.

På forhånd tak.

Mvh.

Brugbart svar (2)

Svar #1
10. april 2008 af sigmund (Slettet)

Du kan sætte følgende linje i præamblen:


enewcommand{\thesection}{\arabic{section}}

Svar #2
10. april 2008 af virious (Slettet)

Og så ændrer den det fuldstændig? Også på subsections og subsubsections?

Brugbart svar (2)

Svar #3
10. april 2008 af daleif (Slettet)

Drop report og brug memoir i stedet, det betaler sig bedre i laengden

det er bare

\documentclass[...,oneside]{memoir}


du kan vaelge at memoir skal helt emulere article, via

\documentclass[...,article,...]{memoir}

du skal dog stadigvaek skrive \chapter som oeverste, men den ser nu ud som \section

alternativt kan

\chapterstyle{section}

anvendes i stedet, igen kommer \chapter til at ligne \section, dog kommer der stadigvaek sideskift foer \chapter

Jeg har sagt det foer og jeg siger der gerne igen: Det kan ikke betale sig at anvende standardklasserne book eller report.



Brugbart svar (2)

Svar #4
11. april 2008 af sigmund (Slettet)

#2,

Her må svaret nok være nej. Så må du omdefinere \thesubsection og \thesubsubsection på samme måde som \thesection. Det ville nok være noget a'la det her:

enewcommand{\thesubsection}{\arabic{section}.\arabic{subsection}}
enewcommand{\thesubsubsection}{\arabic{section}.\arabic{subsection}.\arabic{subsubsection}}

Jeg ved bare ikke hvad du vil med denne nummerering, og om jeg har forstået dit ønske rigtigt (altså at du vil beholde overskriften "Chapter 1", men nummerere afsnittene i "article-style").

Ellers ville jeg nok gøre som daleif opfordrer til, og bruge memoir-klassen, hvor du så emulerer article. Så virker \chapter, \section, \subsection lige som \section, \subsection, \subsubsection i article-klassen.

Jeg skriver stort set alle mine dokumenter i memoir-klassen, og det er jeg meget tilfreds med, mest på grund at de mange (nemme) muligheder, hvorved man kan tilpasse udseendet af mit dokument. En medstuderende havde brug for hjælp i forbindelse med layoutet af sit dokument, hvor han ville ændre udseendet af kapitel- og asnitsoverskrifter. Han var begyndt at skrive i report-klassen, men jeg anbefalede ham hellere memoir-klassen, hvor de ønskede ting kunne opnås meget hurtigere. Når man har vænnet sig til memoir-klassen, er det svært at undvære de mange muligheder, man har der. Så jeg vil helt sikkert tilslutte mig daleifs anbefaling: brug memoir. Man kan endda sige, at man har ikke brug for andet, når man skriver et dokument, det være sig en kort aflevering, en længere rapport eller en bog.

Når jeg er ved memoir, så vil jeg spørge daleif, om der ikke er en eller anden udvidelsespakke til memoir, som man bør inkludere. Eller er det kun hvis man også inkluderer hyperref-pakken?

Brugbart svar (2)

Svar #5
11. april 2008 af daleif (Slettet)

om defineringen af \thesubsection og \thesubsubsection burde ikke være nødvendigt

standarddefinitionen af \thesubsection er

\thesection.\arabic{subsection}

dvs. den arver definitionen fra \thesection, tilsvarende arver \subsubsection fra \subsection, derfor burde det være nok at pille ved \thesection

#4: hvad mener du med udvidelsespakke til memoir? Der er mempatch.sty som memoir selv indlæser. Jeg har en pakke med eksperimentelle udvidelser, som man kan teste. Det meste er dog på vej til at blive inkluderet i den næste version af memoir.

Brugbart svar (2)

Svar #6
11. april 2008 af sigmund (Slettet)

Det var nok den mempatch, jeg tænkte på. På et tidspunkt har jeg vist også set en memhfix, eller noget lignende, men det er nok den, der har noget med hyperref at gøre.

Brugbart svar (2)

Svar #7
11. april 2008 af daleif (Slettet)

ja memhfixc skal loades efter hyperref når man anvender hyperref sammen med memoir. Men faktisk kan de nyere udgaver af memoir og hyperref selv sørge for at detektere hinanden og sørge for at loade memhfixc.

Skriv et svar til: Nummerering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.