Matematik

Funktionsundersøgelser?

10. april 2008 af Skovdal (Slettet)

f(x) = x itredje + 2x ianden –8x


Dm(f ) = [-5 ; 3]


1. Bestem fortegnsvariationen for f’(x)
2. Bestem ekstremumpunkterne
3. Bestem monotoniforholdene for f(x)

Nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Start med at differentiere funktionen og sætte den lige 0:

f'(x)=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2008 af mathon

f'(x) = 3x^2+4x-8

ekstremumpunkter kræver
f'(xo) = 3xo^2+4xo-8 = 0
3xo^2+4xo-8 = 0, hvoraf

xo1 = -2(sqrt(7)+1)/3 = -2,4305 og xo2 = 2(sqrt(7)-1)/3 = 1,0972

Skriv et svar til: Funktionsundersøgelser?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.