Matematik

logaritme

10. april 2008 af Arvin (Slettet)
Nogen som kan hjælpe mig med følgende ligning?

3*2^(2x) - 7*2^x + 4 = 0

Hvad er x? Er helt blank på hvad jeg kan gøre...

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2008 af Isomorphician

hint:
substitution

Svar #2
10. april 2008 af Arvin (Slettet)

#1

Kan jeg få et mere præcist hint? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2008 af Isomorphician

z = 2^x

Svar #4
10. april 2008 af Arvin (Slettet)

#3

Jeg ved ikke rigtigt, hvordan dette skal kunne hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2008 af mathon

3*2^(2x) - 7*2^x + 4 = 0

3*(2^x)^2 - 7*(2^x) + 4 = 0

substituer z = 2^x,
3z^2 - 7z + 4 = 0 ......

Svar #6
10. april 2008 af Arvin (Slettet)

#5

Hvorfor er 2^(2x) lig med (2^x)^2?

Ellers tror jeg godt jeg forstår

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2008 af mathon

2^(2x) = (2^2)^x = (2^x)^2

(a^n)^p = a^(np) "man opløfter en potens til en ny potens ved at beholde roden og multiplicere eksponenterne" brugt "baglæns"

Svar #8
10. april 2008 af Arvin (Slettet)

#7 nå ja det havde jeg glemt

nu forstår jeg hvad I mener, tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.