Matematik
tangent
12. april 2008 af
Janeerendarling (Slettet)
om en funktion f(x) oplyses , at P(2,2) er et punkt på grafen for f(x, samt at funktion er en løsning til differentialligningen Y'-3y=x^2
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i P.
ps er uden hjælpemidler!
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i P.
ps er uden hjælpemidler!
Svar #1
12. april 2008 af Da-ted (Slettet)
Det er bare en "sæt-ind" opgave.. Du har x= 2 og y = 2 og tangentligningen lyder y'*(x-x_0)+y
Svar #3
12. april 2008 af Jelly (Slettet)
isolere y i Y'-3y=x^2
det bliver y' = x^2+3y
du har nu punktet P. Sæt x og y ind i ovenstående og du får tangenthældningen. Du får y'=10
Nu har du et punkt P, og hældningen
y-2=10(x-2) ---> y=10*x - 18
det bliver y' = x^2+3y
du har nu punktet P. Sæt x og y ind i ovenstående og du får tangenthældningen. Du får y'=10
Nu har du et punkt P, og hældningen
y-2=10(x-2) ---> y=10*x - 18
Skriv et svar til: tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
