Matematik

Parabel

13. april 2008 af jens08 (Slettet)
Har brug for hjælp til denne opgave så hurtig som muligt:

En parabel er givet ved:

y= -x^2 + 4x - 7

og en ret linje er givet ved:

y= -4x + 3

Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af Isomorphician

Sæt ligningerne lig hinanden og kig på diskrimanten

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2008 af mathon

-x^2 + 4x - 7 = y = -4x + 3 eller

-x^2 + 4x - 7 = -4x + 3, hvoraf

-x^2 + 8x - 10 = 0 og TO løsninger, hvorfor
der
gælder en bestemt restriktion for diskriminanten
d = 8^2 - 4*(-1)*(-10)

Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.