Matematik
Andengradspolynomium og parabel.
14. april 2008 af
Ibrahimovic10 (Slettet)
Hej derude :)
1) Et andengradspolynomium f har følgende forskrift
f(x) = x^2 - 6x + c
a. Bestem, for hvilket af c andengradspolynomiet f har netop en rod?
2) En parabel er givet ved
y = -x^2+4x-7
og en ret linje er givet ved
y = -4x+3
a) Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter?
Har virkelig brug for hjælp for min hjerne blokker totalt :s
På forhånd tak
1) Et andengradspolynomium f har følgende forskrift
f(x) = x^2 - 6x + c
a. Bestem, for hvilket af c andengradspolynomiet f har netop en rod?
2) En parabel er givet ved
y = -x^2+4x-7
og en ret linje er givet ved
y = -4x+3
a) Gør rede for, at parablen og linjen skærer hinanden i to punkter?
Har virkelig brug for hjælp for min hjerne blokker totalt :s
På forhånd tak
Svar #1
14. april 2008 af ibibib (Slettet)
1) Udnyt at d=0.
2) Vis, at ligningen
-x^2+4x-7 = -4x+3
har to løsninger. (d>0)
2) Vis, at ligningen
-x^2+4x-7 = -4x+3
har to løsninger. (d>0)
Skriv et svar til: Andengradspolynomium og parabel.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
