Matematik

Tangenter

14. april 2008 af Bilstrup (Slettet)
Jeg sidder med en matematikaflevering, og har lidt problemer med at løse en opgave.
Spøgsmålet lyder:
Bestem ved beregning skæringspunktet C mellem to tangenter fundet i A. og B. (som er vist nedenfor.)
(A: y=2x-1)
(B: y=-2x-1)

Håber der er en som kan hjælpe:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2008 af mathon

A: y = 2x-1
B: y = -2x-1 ......adder ligningerne

2y = -2
y = -1, som indsat i A: y = 2x-1
giver
-1 = 2x-1
0 = 2x
x = 0

S(0,-1)

Skriv et svar til: Tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.