Matematik
væksthastighed.. Hjælp
14. april 2008 af
Bruceboy (Slettet)
I en model for den fremtidige udvikling af atmosfærens kuldioxid-indhold Q (målt i mia. tons) antages det, at væksthastigheden for kuldioxid-indholdet er angived ved
dQ/dt = -3 + 5 * 1,02^t , hvor t er tiden målt i år efter 1984.
a) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?
har brug for hjælp til denne opgave.. Tak på forhånd.
dQ/dt = -3 + 5 * 1,02^t , hvor t er tiden målt i år efter 1984.
a) Hvornår er væksthastigheden tre gange så stor som i 1984?
har brug for hjælp til denne opgave.. Tak på forhånd.
Svar #1
14. april 2008 af kiju (Slettet)
hvis du sætter t=0, får du hvad væksthastigheden var i 1984.
Denne løsning sætter du ind i funktionen på dQ/dt's plads og finder t-værdien (x antal år), og den værdi lægger du til 1984
Denne løsning sætter du ind i funktionen på dQ/dt's plads og finder t-værdien (x antal år), og den værdi lægger du til 1984
Svar #2
14. april 2008 af Bruceboy (Slettet)
okay.. Men når t=0, blier facit 2, og når jeg sætter det ind på f(x) plads, og finder t, giver det hele nul? . Hvad vil det sige? At væksthastigheden er tre gange så stor samme år? eller?
Svar #3
14. april 2008 af kiju (Slettet)
Sorry.. Havde lige glemt en detalje så :) Det tredobbelte af 2 er 6, så hvis du sætter det ind, burde det meget gerne give et brugbart resultat..! Når jeg regner den, får jeg det til ca. 30 år efter 1984..
Skriv et svar til: væksthastighed.. Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
