Matematik
Arkidmedes Gravsten,. Fibonacci . Megatal ogknækkede flagstang.
14. april 2008 af
Malden (Slettet)
Hej derude..
tænkte om nogen kunne hjælpe med følgende:
1. Man skal finde radius af en kugle i et eksempel. Det der er oplyst er at den er 20 cm høj.
1.2 Vis at kuglens rumfang er ca 4200 cm3
1.3 Hvad er den omskrevne cylinders rumfang?
1.4 Beregn arealet af kuglens overflade
1.5 Vis af den omskrevne cylinders flade er lige så stor som arealet af kuglens overflade.
Forholdet mellem rumfanget af en kugle og kuglens omskrevne areal er 1:1/2
Knækkede flagstang:
Sammenhængen mellem højden af den lodrette del og længden af den knækkede del kan beskrives ud fra formlen: Y = 3 * Kvadratrod -2x + 9. Hvordan kan det passe, hvis f.eks. den lodrette del er 2,4 m høj?
Fibotal:
Binets formel 1/v5 (8 1 + 5 v5/2)n/ (1 - v5/2)n) kan finde det ukendte fibotal. Kan ikke forstå formlen.
Megatal:
en person trækker vejret 12 gange i minuttet. Hvor lang tidg går der inden han har gjort det en million gange?
tænkte om nogen kunne hjælpe med følgende:
1. Man skal finde radius af en kugle i et eksempel. Det der er oplyst er at den er 20 cm høj.
1.2 Vis at kuglens rumfang er ca 4200 cm3
1.3 Hvad er den omskrevne cylinders rumfang?
1.4 Beregn arealet af kuglens overflade
1.5 Vis af den omskrevne cylinders flade er lige så stor som arealet af kuglens overflade.
Forholdet mellem rumfanget af en kugle og kuglens omskrevne areal er 1:1/2
Knækkede flagstang:
Sammenhængen mellem højden af den lodrette del og længden af den knækkede del kan beskrives ud fra formlen: Y = 3 * Kvadratrod -2x + 9. Hvordan kan det passe, hvis f.eks. den lodrette del er 2,4 m høj?
Fibotal:
Binets formel 1/v5 (8 1 + 5 v5/2)n/ (1 - v5/2)n) kan finde det ukendte fibotal. Kan ikke forstå formlen.
Megatal:
en person trækker vejret 12 gange i minuttet. Hvor lang tidg går der inden han har gjort det en million gange?
Svar #1
14. april 2008 af Sara Lykke (Slettet)
1. Når den er 20 cm høj må diameteren være 20 cm og radius derfor det halve nemlig r = 10 cm
1.2 Find formlen for en kugles rumfang og benyt, at du ved at r = 10 cm. Formlen kan garanteret findes ved at søge på google.
1.3 Den omskrevne cylinder må have samme radius r = 10cm og den må have højden h = 20 cm. Rumfanget af en cylinder er vist V = pi*r^2*h
1.4 Igen. Find en formel vha. google og benyt at r = 10 cm.
1.5 Find formlen for arealet af en cylinders krumme overflade vha. google. r = 10cm. h = 20 cm.
1.2 Find formlen for en kugles rumfang og benyt, at du ved at r = 10 cm. Formlen kan garanteret findes ved at søge på google.
1.3 Den omskrevne cylinder må have samme radius r = 10cm og den må have højden h = 20 cm. Rumfanget af en cylinder er vist V = pi*r^2*h
1.4 Igen. Find en formel vha. google og benyt at r = 10 cm.
1.5 Find formlen for arealet af en cylinders krumme overflade vha. google. r = 10cm. h = 20 cm.
Svar #2
14. april 2008 af Malden (Slettet)
Hej. Tak for svaret.
Glemte et par andre spørgsmål:
"Førdiggør på svararket tegningen af kvadraterne med sider af de syv første fibotal"
Der er tegnet to kvadrater ved siden af hinanden.
Og "Tegn en kvartcirkel i de syv kvadrater så der fremkommer en spiral"
Glemte et par andre spørgsmål:
"Førdiggør på svararket tegningen af kvadraterne med sider af de syv første fibotal"
Der er tegnet to kvadrater ved siden af hinanden.
Og "Tegn en kvartcirkel i de syv kvadrater så der fremkommer en spiral"
Skriv et svar til: Arkidmedes Gravsten,. Fibonacci . Megatal ogknækkede flagstang.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
