Matematik
afbidningsmatricer og egenvektorer.
16. april 2008 af
Mikziel (Slettet)
Hej SP.
Jeg har nogle problemer med en mat opgave der omhandler matricer egenvektorer og lignende.
Jeg har fået Opgivet afbildningsmatricen af R^3-->R^3:
|1 -1 -2|
|0 1 0|
|0 1 3|
og har fundet egenværdierne 3, 1 og 1
samt egenvektoren til egenværdien 3 til: v3(-1,0,1)
og de to egenvektorer til egenværdierne 1 til hhv:
v1=(1,0,0) og v1,2=(0,-2,1)
Jeg får så opgaven:
Find de vektorer x_ tilhørerne R^3 for hvilke f(x_) = x.
Det kan jeg simpelthen ikke finde ud af...
håber at der er hjælp at hente.
//Mikziel
Jeg har nogle problemer med en mat opgave der omhandler matricer egenvektorer og lignende.
Jeg har fået Opgivet afbildningsmatricen af R^3-->R^3:
|1 -1 -2|
|0 1 0|
|0 1 3|
og har fundet egenværdierne 3, 1 og 1
samt egenvektoren til egenværdien 3 til: v3(-1,0,1)
og de to egenvektorer til egenværdierne 1 til hhv:
v1=(1,0,0) og v1,2=(0,-2,1)
Jeg får så opgaven:
Find de vektorer x_ tilhørerne R^3 for hvilke f(x_) = x.
Det kan jeg simpelthen ikke finde ud af...
håber at der er hjælp at hente.
//Mikziel
Svar #2
16. april 2008 af Mikziel (Slettet)
Er der seriøst ikke mere i den opgave end at gange en konstant på de to vektorer der udspænder rummet?
Skriv et svar til: afbidningsmatricer og egenvektorer.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
