Matematik
Et polynomium....
16. april 2008 af
NTBay (Slettet)
Jeg sidder her og øver mig i at løse eksamens opgaver, men et stødt på en opgave, som jeg ikke kan finde ud af.
Et polynomium er givet ved p(x)=3x^3+ax^2-8
Bestem tallet a, så -2 er rod i p.
Hvordan gør jeg dette?
Kan jeg komme ud for lign. opgaver, hvor der bliver spurgt om b elelr c?
På forhånd tak.
Et polynomium er givet ved p(x)=3x^3+ax^2-8
Bestem tallet a, så -2 er rod i p.
Hvordan gør jeg dette?
Kan jeg komme ud for lign. opgaver, hvor der bliver spurgt om b elelr c?
På forhånd tak.
Svar #1
16. april 2008 af josemaria (Slettet)
Hvis -2 skal være rod; så må x=-2 når p(-2)=0
Derfor:
p(x)=3x^3+ax^2-8 => 0=3*(-2)^3+a(-2)^2-8
Så løser du din ligning.
Derfor:
p(x)=3x^3+ax^2-8 => 0=3*(-2)^3+a(-2)^2-8
Så løser du din ligning.
Skriv et svar til: Et polynomium....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
