Matematik
Ortogonale....??
16. april 2008 af
NTBay (Slettet)
Jeg sidder her med en opgave, hvor jeg er stødt på et ord, som jeg ikke aner hvad betyder - ortogonale???
Opgaven lyder således: I et koordinatsystem er to linjer bestemt ved l: 4x+3y = 5 og m: 6x-8y = -3.
Gør rede for, at l og m er ortogonale. Hvad skal jeg gøre??
På forhånd tak.
Opgaven lyder således: I et koordinatsystem er to linjer bestemt ved l: 4x+3y = 5 og m: 6x-8y = -3.
Gør rede for, at l og m er ortogonale. Hvad skal jeg gøre??
På forhånd tak.
Svar #1
16. april 2008 af josemaria (Slettet)
Det betyder bare, at de skal være vinkelrette.
Ud fra linjernes ligninger, kan du aflæse normalvektorene.
Når du har disse beregner du prikproduktet af dem; hvis dette giver 0, har du gjort rede for, at disse er ortogonale.
Ud fra linjernes ligninger, kan du aflæse normalvektorene.
Når du har disse beregner du prikproduktet af dem; hvis dette giver 0, har du gjort rede for, at disse er ortogonale.
Svar #3
16. april 2008 af dnadan (Slettet)
#1 vektorer er ikke nødvendigt.
Lav begge ligninger om til formen: y=ax+b, herefter udnyttes det, at hvis a*c=-1, så er de to linjer ortogonale, her er a og c begge hældningskoefficienter for hver deres rette linje.
Lav begge ligninger om til formen: y=ax+b, herefter udnyttes det, at hvis a*c=-1, så er de to linjer ortogonale, her er a og c begge hældningskoefficienter for hver deres rette linje.
Skriv et svar til: Ortogonale....??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
